SlovakNHL.sk

Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!

Slovensko odohralo v piatok predposledný prípravný zápas pred majstrovstvami sveta a pri výhre 6:1 nad Poľskom nebol na ľade prítomný útočník Calgary Flames Martin Pospíšil. Mohli za to zdravotné problémy.

Hlavný tréner slovenskej reprezentácie Craig Ramsay po zápase pre JOJ Šport povedal, že zvolenského rodáka čaká ešte vyšetrenia a že sa k jeho stavu musí vyjadriť lekár. Tak aj Pavol Lauko urobil.

„U Martina sa vyskytlo drobné zranenie spodnej časti tela. Budúci týždeň podstúpi doplňujúce vyšetrenia a podľa toho uvidíme, ako na tom bude. A či bude schopný absolvovať šampionát,“ prezradil lekár národného tímu.

„Jeho účasť na šampionáte by nemala byť ohrozená, ale potrebujeme to ešte dovyšetrovať. Obnovilo sa to počas tréningu, mal podobné problémy aj v zámorí. Prišiel zdravý, teraz sme to stopli pre istotu, aby sa doliečil.“

Pospíšil patrí medzi najväčšie zámorské posily Slovenska pre svetový šampionát. Za sebou má prvú sezónu v NHL, v ktorej sa zaradil medzi obory Flames. V 63 zápasoch vyprodukoval osem gólov a dokopy 24 bodov.

// Publikované: 04. 05. 2024
 

Posledný zápas

18. 04. 2024
CGY 
-
 SJS

5:1

(2:0, 3:0, 0:1)

Nasledujúci zápas

Žiadne zápasy nie sú naplánované.

Novinky z tímu

14. 05. 2024 - Prezident a výkonný riaditeľ tímu Calgary Flames, John Bean, odstupuje zo svojich pozícií a počnúc 3. júnom bude v tíme plniť len poradnú úlohu. Bean strávil v materskej spoločnosti Flames posledných 14 rokov, pričom spomínaných funkcií sa chopil krátko pred smrťou Kena Kinga v roku 2020. Novým prezidentom a výkonným riaditeľom Calgary Sportsnet and Entertainment Corporation sa stal Robert Hayes. Operačným riaditeľom zase Lorenzo DeCicco.
19. 04. 2024 - Slovenský útočník Martin Pospíšil bodoval po jednozápasovej odmlke, keď prihrával na štvrtý gól Calgary v poslednom zápase sezóny proti San Jose. Jeho autorom bol Kevin Rooney, ktorý v 26. minúte zvyšoval na 4:0. Pospíšil bodoval v treťom zápase z posledných štyroch a išlo jeho 16. prihrávku a 24. bod v sezóne. Bodovo sa tak vyrovnal Tomášovi Tatarovi, ktorý však strelil o gól viac.

15. 04. 2024 - Slovenský útočník Martin Pospíšil bodoval v druhom zápase po sebe, aby opäť pomohol Calgary k výhre, tentoraz 6:5 nad Arizonou, keď mal prsty v kontaktnom góle Andreja Kuzmenka na 1:2. Išlo o jeho 15. asistenciu v sezóne a s 23 bodmi sa opäť bodovo dorovnal Tomášovi Tatarovi a pre nižší počet odohraných zápasov (61 vs. 68) ho nahradil na druhom mieste slovenského bodovania.

Aktuálne v diskusii


Vújtek (03.10.2016 - 08:14:40):
môze byt Brigant nie, napr. Jakubech áno ... ale vzdy si to Hapal logicky obháji a hned sa k tomu aj musel v médiach vyjadrovat zatial čo Ernie by musel vzdy obhajovat tak 1/4 zostavy minimálne a ked sa ho na to niekto z tých pár novinárov opýta tak ešte sa cíti podráždený, akoby nemali ani právo.... na druhu stranu aspon sa nám tu kazdý rok stará o hlavnu tému. Fakt sa teším uz o mesiac na turnaj do Norska koho zoberie. :-D

peto10 (03.10.2016 - 01:29:04):
Ale páni už dosť!!! Toto je téma o MSJ a nie o futbale, našej lige alebo o projekte. O tom môžte diskutovať v príslušných témach. Toto je téma čisto o nomináciách a o samotných majstrovstvách.

Slováci v tíme

V súčasnosti v tíme nepôsobí slovenský hráč. V minulosti obliekali dres Flames Ronald Petrovický a Róbert Dome.

Reklama

O tíme v kocke

Calgary Flames

Vznik: 1972
Aréna: Scotiabank Saddledome (kapacita: 19 289)
Adresa: Scotiabank Saddledome, P. O. Box 1540 Station M, Calgary, Alberta T2P 3B9
Oficiálny web: www.calgaryflames.com
Farma(AHL): Abbotsford Heat
Najväčšie úspechy: Stanley Cup (1989)
Vyradené čísla: 9 (L.McDonald), 12 (J.Iginla), 30 (M.Vernon), 99(W.Gretzky)
Slováci v tíme: Ronald Petrovický, Róbert Dome, Marek Hrivík, Adam Ružička, Martin Pospíšil