SlovakNHL.sk

Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal experta

Slovenský útočník Martin Pospíšil má za sebou prvú sezónou v tíme Calgary Flames, počas ktorej ukázal svoj ofenzívny talent, ale predovšetkým dodával tímu potrebnú energiu a iritoval súperov svojou ostrou hrou.


Odmenou pre zvolenského rodáka bolo, že mohol dohrať sezónu, ktorú začal na „farme“, medzi elitou. Ďalšou odmenou bola nová dvojročná jednocestná zmluva, ktorú podpísal vo februári. A jeho prínos ocenil po sezóne aj hlavný tréner Ryan Huska.

„Ak sa pozriete na náš tím, tak tam bol jeden hráč, o ktorom si myslím, že zmenil ten náš štart s bilanciou 2-7-1. Mal vplyv na pretočenie listu našej sezóny. A tým hráčom bol Marty. Každý večer bol... potkanom, ak to môžem povedať. To nasadenie, s ktorým hrá, je to, čo sme chceli vidieť od viacerých našich hráčov. Chceme v mnohých smeroch vyzerať tak, ako on,“ povedal Huska.

„To, čo na ňom milujete, je, že rovnako pristupuje k tréningu, takže naši chlapci na ľade vedia, že ak nebudú pripravení, tak ten bodyček u nich dokončí. Bol schopný to prenášať do zápasov. Môže byť z neho naozaj dobrý hráč NHL, pretože ako mladík chápe, ako musí neustále hrať. A nielen hráčom NHL. Môže byť naozaj dobrým hráčom. Je jedným z chlapcov, z ktorých sezóny a ich pokroku máte radosť.“

Za potkana sa v NHL zväčša označuje Brad Marchand, ale inak toto pomenovanie celkom zľudovelo aj u ostatných hráčov, proti ktorým súperi nenastupujú práve najradšej. Pospíšil si veľmi rýchlo vydobyl reputáciu takého hráča. A na to sa ho aj pýtali médiá. A reakciou na otázku si získal novinára Roberta Munnicha, ktorý „miloval tú odpoveď“.

„Vlastne, je mi to jedno,“ odvetil Pospíšil na otázku, čo si myslí o svojej reputácii v NHL.


K reputácii Pospíšila pomohla suspendáciu i trojciferný počet bodyčekov. U neho je to však len prostriedok k tomu, aby dosiahol svoj cieľ. Tým je víťazstvo tímu.

„Chcem len pomôcť tímu, aby vyhrával. Nezáleží mi na tom, čo si to vyžiada. Nie každý vás bude mať rád. Veľmi nesledujem, čo o mne médiá píšu alebo čo sa okolo mňa deje. Snažím sa len sústrediť na moju hru, každý deň, aby som bol stále lepší a pomáhal tímu vyhrávať,“ skonštatoval Pospíšil.

„Stále sa učím, toto bol môj prvý rok. Dúfajme, že to bude lepšie a stále na tom pracujem. Hru, ktorú hrám, však nezmením. Budem len rozumnejší a nebudem prekračovať čiaru.“

// Publikované: 20. 04. 2024
 

Posledný zápas

18. 04. 2024
CGY 
-
 SJS

5:1

(2:0, 3:0, 0:1)

Nasledujúci zápas

Žiadne zápasy nie sú naplánované.

Novinky z tímu

14. 05. 2024 - Prezident a výkonný riaditeľ tímu Calgary Flames, John Bean, odstupuje zo svojich pozícií a počnúc 3. júnom bude v tíme plniť len poradnú úlohu. Bean strávil v materskej spoločnosti Flames posledných 14 rokov, pričom spomínaných funkcií sa chopil krátko pred smrťou Kena Kinga v roku 2020. Novým prezidentom a výkonným riaditeľom Calgary Sportsnet and Entertainment Corporation sa stal Robert Hayes. Operačným riaditeľom zase Lorenzo DeCicco.
19. 04. 2024 - Slovenský útočník Martin Pospíšil bodoval po jednozápasovej odmlke, keď prihrával na štvrtý gól Calgary v poslednom zápase sezóny proti San Jose. Jeho autorom bol Kevin Rooney, ktorý v 26. minúte zvyšoval na 4:0. Pospíšil bodoval v treťom zápase z posledných štyroch a išlo jeho 16. prihrávku a 24. bod v sezóne. Bodovo sa tak vyrovnal Tomášovi Tatarovi, ktorý však strelil o gól viac.

15. 04. 2024 - Slovenský útočník Martin Pospíšil bodoval v druhom zápase po sebe, aby opäť pomohol Calgary k výhre, tentoraz 6:5 nad Arizonou, keď mal prsty v kontaktnom góle Andreja Kuzmenka na 1:2. Išlo o jeho 15. asistenciu v sezóne a s 23 bodmi sa opäť bodovo dorovnal Tomášovi Tatarovi a pre nižší počet odohraných zápasov (61 vs. 68) ho nahradil na druhom mieste slovenského bodovania.

Aktuálne v diskusii


Vújtek (03.10.2016 - 08:14:40):
môze byt Brigant nie, napr. Jakubech áno ... ale vzdy si to Hapal logicky obháji a hned sa k tomu aj musel v médiach vyjadrovat zatial čo Ernie by musel vzdy obhajovat tak 1/4 zostavy minimálne a ked sa ho na to niekto z tých pár novinárov opýta tak ešte sa cíti podráždený, akoby nemali ani právo.... na druhu stranu aspon sa nám tu kazdý rok stará o hlavnu tému. Fakt sa teším uz o mesiac na turnaj do Norska koho zoberie. :-D

peto10 (03.10.2016 - 01:29:04):
Ale páni už dosť!!! Toto je téma o MSJ a nie o futbale, našej lige alebo o projekte. O tom môžte diskutovať v príslušných témach. Toto je téma čisto o nomináciách a o samotných majstrovstvách.

Slováci v tíme

V súčasnosti v tíme nepôsobí slovenský hráč. V minulosti obliekali dres Flames Ronald Petrovický a Róbert Dome.

Reklama

O tíme v kocke

Calgary Flames

Vznik: 1972
Aréna: Scotiabank Saddledome (kapacita: 19 289)
Adresa: Scotiabank Saddledome, P. O. Box 1540 Station M, Calgary, Alberta T2P 3B9
Oficiálny web: www.calgaryflames.com
Farma(AHL): Abbotsford Heat
Najväčšie úspechy: Stanley Cup (1989)
Vyradené čísla: 9 (L.McDonald), 12 (J.Iginla), 30 (M.Vernon), 99(W.Gretzky)
Slováci v tíme: Ronald Petrovický, Róbert Dome, Marek Hrivík, Adam Ružička, Martin Pospíšil